Vælg en side

Kick-off fundraising

Online kursus

Giv dit projekt luft under vingerne

 

På dette online kursus skal du arbejde med din projektidé og få kick-off på din fundraising. Vi går fra idé til projektbeskrivelse – og du får at vide, hvad der sker efter du har sendt din ansøgning, og hvordan du skal håndtere bevillingsproccesen og den endelige afrapportering.

Kurset er for dig, der er ny i gamet om fundraising-midlerne, og som har et projekt i skrivebordsskuffen, som du gerne vil søge at realiserer med fondsstøtte.

Du får trin for trin anvisninger til det, du skal være opmærksom på.

I hvert modul får du brugbar viden, der hjælper dig til at udvikle din ide, og få den pakket, så du til sidst kan skrive en projektbeskrivelse til en fond.

Kursets indhold

 

Kurset består af 7 moduler og du gennemgår forløbet på de 7 undervisningsdage: 

1. Idé - dato kl. 9-12

Ideen er kernen i dit projekt. Uden ide er der intet projekt. Men det skal ikke være en hvilken som helst ide, du skal fundraise på. Det skal være en god ide – men hvad er det og hvordan sikrer du, at ideen holder vand til et helt projekt? Det ser vi på i modul 1.

 

2. Mission & Vision - dato kl. 9-12

Din ide bør altid være forankret i din organisations overordnede mission og vision. For der skal være sammenhæng mellem hvor projektet kommet fra og hvad det indeholder. Derudover skal selve projektet også have en mission og vision, der opfyldet et helt bestemt behov for en helt bestemt målgruppe. Det handler modul 2 om. 

j

3. Projektbeskrivelse - dato kl. 9-12

Projektbeskrivelsen er essensen i enhver fondsansøgning, for den indeholder al den vigtige information og alle de gode argumenter for, hvorfor det netop er dit projekt der skal have liv. En god projektbeskrivelse består af en række elementer, som du lærer at mestre på modul 3, så du kan skrive den senere i processen.

U

4. Research - dato kl. 9-12

Fondsresearch er en overset disciplin og ofte medårsag til at ansøgninger ikke kommer gennem nåleøjet. Du skal nemlig gøre dit forarbejde særdeles grundigt og kun søge fonde, er er at absolut match til dit projekt. Det bliver du klogere på i 4. modul. 

5. Økonomi - dato kl. 9-12

Ingen fondsansøgning uden et budget. Du skal vide i mindste detalje, hvor mange penge du søger, til hvad – og hvor meget du selv kan bidrage med. I modul 5 finder vi lommeregneren frem og du får gode råd til at udarbejde et overskueligt og anvendeligt budget, der vil styrke din fondsansøgning.

6. Bevilling- - dato kl. 9-12

Hvad stiller du op, når den positive besked indløber: Din ansøgning er godkendt, og du modtager en fondsbevilling. Her skal du nemlig holde hovedet koldt og have de rette dokumenter og godkendelser på plads inden du popper champagne-propperne. Lær, hvad du skal være opmærksom på i modul 6.

i

7. Afrapportering - - dato kl. 9-12

Når dit projekt er gennemført skal du redegøre for forløbet og effekten af projektet. Du skal vise, at projektet er gennemført og har givet værdi – og du skal opfylde en række rapporteringskrav, som afslutter dit projekt. Vi ser på papirarbejdet i modul 7. 

Sådan fungerer det

Kurset er et online kursus, hvor undervisningen foregår over 7 gange på Zoom. Du kan altså deltage uanset, hvor i landet du befinder dig – blot du har en internetforbindelse.

Undervisningen er pakket med viden og brugbare tips der giver kick-off på din fundraising.

Det anbefales at du deltager alle 7 gange, da undervisningen ikke optages.

Efter tilmelding får du tilsendt link til Zoom. 

Hver undervisningsgang er fra kl. 9-12.

Pris

Kurset koster 4200 kr. + moms, som kan betales i rater.

For den pris får du den viden, du behøver for at komme godt i gang med din fundraising på en struktureret facon og i en progression, der giver dig de bedste forudsætninger for at få kick-off på din fundraising.

Din underviser

Jeg hedder Rikke.

Siden 2004 har jeg arbejdet med fundraising – og det er blevet til en hel del projektbeskrivelser, ansøgninger, projekter og bevillinger. 

Al min praktiske erfaring om planlægning af fundraising får du her på online kuret – og jeg ser frem til at byde dig velkommen.

Let go kick-off 🙂