Kompetenceudvikling for fundraisere

Bliv skarp på fundraising med et kompetence-forløb
Er du nysgerrig på, hvilke elementer, du skal mestre for at få succes med din fundraising?
Vil du gerne lære fundraising helt fra bunden og bliver bekendt med et håndværk, der kan hjælpe dig med at give projekter liv?
Kunne du tænke dig, trin for trin at lære det, der skal til for at planlægge, effektuere og styre dit fundraising-projekt?
Så er forløbet “Fundraising i fokus” for dig!
Søg støtte og få op til 80% af din kursusudgift dækket!
Iværksætterpuljen, der uddeler midler på vegne af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og forvaltes af Erhvervshus Sjælland, støtter iværksættervirksomheders mulighed for faglig opkvalificering via et kompetenceløft-forløb af op til 6 ugers varighed. Du kan således søge midler til et kompetenceudvikling og få op til 80% af dine udgifter dækket.
Hvem kan søge
Iværksættervirksomheder, der er max. 5 år gamle, og som har max. 5 ansatte årsværk kan søge om kompetenceudvikling via puljen.
Hvornår kan der søges
Puljen er åben og ansøgningerne behandles løbende og fordeles efter “først-til-mølle”. Der kan søges indtil 31.12.21 – eller til midlerne er opbrugt. Når puljen er tom, gives der besked herom fra Erhvervshus Sjælland, der administrerer iværksætterpuljen for STAR.
Hvad skal du være særlig opmærksom på?
☑ Det kompetenceudviklingsforløb du vælger, må max. have en varighed af op til 6 uger.
☑ Forløbet skal bidrage til ny viden, øge dine kompetencer og være til gavn for din virksomhedsdrift.
☑ Du kan max. få 25.000 kr. i støtte til opkvalificering.
☑ Du kan opnå 80% i støtte (dog max. 25.000 kr.), og betaler selv de resterende 20%.
☑ Godkendes din ansøgning, lægger du selv ud for den samlede udgift til kompetenceudviklingen og får udgiften refunderet, når du kan fremvise dokumentation for fuldført kompetenceudviklingforløb.
Vil du opkvalificere dine kompetencer indenfor fundraising
Fundraising for Projektmagere – en del af Passion for Projekter – tilbyder et 6 ugers online kompetenceudviklingforløb, hvor fundraising er i fokus.
Det er et online 1:1 forløb for dig, der vil lære fundraising fra bunden og vil opnå viden, struktur og kompetence til at få den gode ide, finde fonde til dit projekt, skrive fondsansøgninger, planlægge din fundraising-aktivitet, lægge budget og håndtere en bevilling fra en fond.
Med andre ord opkvalificere dine kompetencer indenfor fundraising.
På kurset lærer du
1. Få den gode idé
Ideen er kernen i dit projekt. Uden ide er der intet projekt. Men det skal ikke være en hvilken som helst ide, du skal fundraise på. Det skal være en god ide -og den skal matche din virksomheds mission og vision, ligesom den skal inkludere den overordnede mission for hele dit projekt.
2. Bliv en ørn til fondsresearch
Fondsresearch er en overset disciplin og ofte medårsag til, at ansøgninger ikke kommer gennem nåleøjet. Du skal nemlig gøre dit forarbejde særdeles grundigt og kun søge fonde, der er at absolut match til dit projekt. Det bliver du klogere på i 2. modul.
3. Skriv en fængende projektbeskrivelse
Projektbeskrivelsen er essensen i enhver fondsansøgning, for den indeholder al den vigtige information og alle de gode argumenter for, hvorfor det netop er dit projekt der skal have liv. En god projektbeskrivelse består af en række elementer, som du lærer at mestre på modul 3, så du kan skrive den senere i processen.
4. Læg dit projektbudget
Ingen fondsansøgning uden et budget. Du skal vide i mindste detalje, hvor mange penge du søger, til hvad – og hvor meget du selv kan bidrage med. I modulet her finder vi lommeregneren frem og du får gode råd til at udarbejde et overskueligt og anvendeligt budget, der vil styrke din fondsansøgning.
5. Sådan håndterer du en bevilling og afrapportere med stil
Hvad stiller du op, når den positive besked indløber: Din ansøgning er godkendt, og du modtager en fondsbevilling. Her skal du nemlig holde hovedet koldt og have de rette dokumenter og godkendelser på plads – inden du popper champagne-propperne. Og du skal ligeså vide, hvad du stiller op, når dit projekt er gennemført, og du redegøre for forløbet og effekten af projektet.
6. Sådan holder du styr på dit projekt
En fundraisers største styrke er at være god til projektstyring. For der er mange processer og dokumenter, der skal være styr på, når projektet skal planlægges, gennemføres, afvikles og evalueres. Derfor får du her de grundlæggende værktøjer, der gør dig til en god projektleder – eller koordinator.
Sådan foregår det
Jeg kan hjælpe dig med ansøgningen til Iværksætterpuljen, og får du bevilget et kompetenceudviklingsforløb, går vi i gang med kurset.
☑ Hvert modul har en varighed af 3 timer.
☑ Hvert modul afholdes ugentlig = 6 ugers i alt.
(Datoer aftales inden ansøgningen til Iværksætterpuljen sendes, da de skal fremgå af ansøgningen).
☑ Der er til kurset tilknyttet 6 timers opfølgende sparring og vejledning, så du får praktisk og faglig assistance til at implementere den viden, du opnår på modulerne. Sparring kan foregå via email, telefon eller Zoom.
☑ Al undervisning foregår online via Zoom, og du er således geografisk uafhængig.
Hvad koster det
Din investering i at opkvalificere din viden om fundraising, så du bliver tryg ved alle aspekter af fundraising, og bliver klog på processer og elementer, der skal kunnes for at fundraise, er 21.948 kr. + moms. (Du får 80% dækket af puljen).
Fundraising i fokus er forløbet, der har 100% fokus på dig, din virksomhed, din viden og dit kompetenceløft.
Det er forløbet, der kan hjælpe dig ud af forvirringen over,
– hvordan du går den gode ide – og hvordan du skal finde fonde, der matcher dit projekt
– hvordan du skriver din projektbeskrivelse
– hvordan du lægger et realistisk projektbudget
– hvordan du holder styr på projektet fra start til slut
Og det er forløbet, hvor du har professionel hjælp lige ved hånden – og hvor du praktisk skal arbejde med kursus-indholdet mellem hvert modul i forhold til din fundraising.
Således vil du efter forløbet stå med indhold og kompetencer til at forsætte en fokuseret og strategisk fundraising-indsats.
Din underviser
Jeg hedder Rikke.
Siden 2004 har jeg som projektleder arbejdet med fundraising – og det er blevet til en hel del projektbeskrivelser, ansøgninger, projekter og bevillinger.
Al min praktiske erfaring om fundraising får du her på online kompetenceforløbet – og jeg ser frem til at byde dig velkommen.

Hvornår starter forløbet
Vi to aftaler opstart af forløbet, da datoerne skal stå i ansøgningen til Iværksætterpuljen.
Jeg er ikke iværksætter - kan jeg deltage i et forløb
Ja, det kan du godt. Så betaler du blot hele kursusudgiften selv. Det er muligt at aftale ratebetaling.
Mit CVR nummer er over 5 år - kan jeg deltage i et forløb
Ja, det kan du godt. Så betaler du blot hele kursusudgiften selv. Det er muligt at aftale ratebetaling. Er dit CVR nummer over 5 år, kan du ikke søge Iværksætterpuljen.
Behøver jeg alle moduler
Ja. Modulerne er udarbejdet for at give dig den rigtige viden i den rigtige rækkefølge. Men er du en haj til noget af det i forvejen, kan du udskifte et modul med et andet.
Eksempel: Du er god til tal og har styr på budgetter, men du mangler viden om, hvordan du gør dit projekt synlig – altså du vil gerne være klogere på markedsføring af fundraising-projekter. Så kan vi skifte modulet om økonomi ud og arbejde med markedsføring i stedet. Det aftaler vi indbyrdes.
Hvor længe kan jeg søge Iværksætterpuljen
Puljen er åben indtil udgangen af 2021 – eller til midlerne er brugt. Vent derfor ikke for længe med at søge. Kompetenceforløbet skal være afsluttet inden 1. marts 2022.